از خبرنگاری روزنامه اطلاعات تا معاونت سردبیری آن

ساخت وبلاگ

در قلمرو رسانه‌ها

     محسن ميرزايي روزنامه نگار با تجربه ايران 27 بهمن 1311 به دنيا آمده است. ميرزايي پس از فراغت از تحصيل در رشته ادبيات فارسي از دانشگاه تهران، در تابستان 1335 در امتحان مسابقه ورودی نخستين دوره آموزش روزنامه نگاري ايران پذیرفته شد و در پایان این دوره در روزنامه اطلاعات بکار پرداخت. وي کار خبر را با تهيه و تنظيم اخبار اجتماعي و مطالب تاريخ و باستان شناسي آغاز و سپس ستون جالبي تحت عنوان «محافل و مجالس» را در این دایر کرد.
     میرزایی آنگاه سردبير صفحات لایی روزنامه اطلاعات (معاون سردبير اجرايي) شد که در ساعات شب تنظیم می شدند. محسن ميرزايي سپس به موازات ادامه ستون خود و نوشتن فيچر تاريخي، دستيار سناتور عباس مسعودي مدير موسسه اطلاعات شد که در ژورناليسم ايران مقام بالايي بشمار مي آمد و با اين مقام به صورت موفق ترين فارغ التحصيلان نخستين دوره آموزش روزنامه ايران درآمد. چندی بعد، ميرزايي به سمت سرپرست خبرنگاران و نمايندگان روزنامه اطلاعات در ساير کشورها منصوب شد و سفرهاي متعدد به اروپا، آمريکا و اکناف جهان کرد و با روش هاي روزنامه نگاري ملل ديگر هم آشنا شد و با يک رشته مطالعات در زمينه اَدوِرتايزينگ (آگهي ها) و درباره طرز فعاليت کمپاني ها و آژانس هاي اعلان، به نوسازي اين کار در ايران دست زد. به موازات تمامي اين مشاغل، ميرزايي دست از نوشتن نکشيد که صفحات «28 هزار روز تاریخ» در روزنامه اطلاعات کار او و محصول پژوهش هايش است.
     ميرزايي در عين حال در سال 1352 يک مرکز پژوهش هاي تاريخي و اسناد به وجود آورد و مشاور يک کانون بزرگ آگهي در ايران شد. ميرزايي ِ پُرکار همزمانِ با روزنامه نگاري، به تأليف کتاب دست زد. از جمله «سرنوشت واقعي مليجک»، «اسناد توطئه محمدعلي شاه قاجار»، «خاطرات مليجک ـ غلامعلي خان عزيزسلطان» در چهار جلد، «تاريخچه بريگاد قزاق» در 2 جلد، «جريان مهاجرت ـ کشيده شدن جنگ جهاني اول به ايران» و ....
     ميرزايي در سال 1388 ضمن ادامه نوشتن مطلب براي روزنامه هاي تهران، تاريخچه تبليغات در ايران را تأليف کرد. او که همچنان مشاور يک کانون بزرگ تبليغات تجاري در تهران است، عکس هاي تاريخي ايران در دوران قاجاريه را در يک وبسايت تحت عنوان «يادگاران www.yadegaran.com» قرار داده است. میرزایی سالها با روزنامه ایران همکاری داشت و طرف مشورت دکتر فریدون وردی نژاد که روزنامه بسیار قدیمی ایران را احیاء کرده بود و سردبیران وقت این روزنامه قرار می گرفت.
     ميرزايي در سال 1373 صفحه اي تحت عنوان «از طهران ديروز تا تهران امروز» براي روزنامه همشهري (متعلق به شهرداري تهران) داير کرد. به موازات آن و با همکاري منصور تاراجي در روزنامه ايران يک رشته مطالب تاريخي تحت عنوان «خاورميانه: از سقوط امپراتوري عثماني تا به امروز» را به چاپ رسانيد. ميرزايي در دهه هاي 1350 و 1360، ضمن کار، به تکميل تحصيلات روزنامه نگاري در آمريکا و اروپا پرداخت که بر فيچرنويسي و اَدورتايزينگ متمرکز بود.

                                                         برگرفته از روزنامک - انوشیروان کیهانی زاده

مطبوعات از درون...
ما را در سایت مطبوعات از درون دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rastinewsa بازدید : 214 تاريخ : يکشنبه 5 اسفند 1397 ساعت: 11:38