رسانه‌ها باید خبرنگاران خود را بیمه کنند

ساخت وبلاگ

     وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی او در هفته‌ی دولت به استان اردبیل سفر کردند. علی جنتی، وزیر ارشاد در بخشی از صحبت‌های خود در آئین افتتاح پروژه‌های عمرانی، فرهنگی و اقتصادی استان اردبیل با اشاره به قانون مطبوعات درباره‌ی بیمه‌ خبرنگاری گفت: طبق این قانون بیمه خبرنگاران باید از طریق نشریه و خبرگزاری محل فعالیت انجام شود و وزارت ارشاد به وظیفه خود در قبال بیمه خبرنگاران حرفه‌ای عمل کرده است.

     حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی نیز در دیدار با فعالان رسانه‌ای این استان گفت: مدیران مسئول و صاحبان امتیاز رسانه‌ها موظف به پوشش بیمه همکار خبری خود هستند.

     انتظامی با بیان این که از جمله عوامل ماندگار کردن خبرنگار در یک رسانه، پوشش بیمه او است، گفت: مدیران مسئول و صاحبان امتیاز رسانه‌ها موظف به پوشش بیمه همکار خبری خود هستند و این اقدام قانونی باید در رسانه‌ها پیاده شود و این طور نیست که بر اساس سلایق شخصی از اجرای آن خودداری شود. اگر خبرنگاری به صورت تمام وقت با رسانه‌ای فعالیت دارد و از شروع فعالیت کاری‌اش چهار ماه سپری شده است، چنانچه پوشش بیمه‌ای نداشته باشد یارانه نشریه مربوطه قطع می‌شود.

     او تاکید کرد: سایت «سمان» دارای ایراداتی بود ولی در سایت جدید، خبرنگاری که بتواند از ۲۵۰ امتیاز تنها ۲۵ امتیاز کسب کند تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد که این امتیاز بر اساس آثار، کتب تالیفی و جوایز از جشنواره‌های سراسری مطبوعات به او تعلق می‌گیرد . انتظامی تاکید کرد:خانه‌های مطبوعات استان‌ها می‌توانند کد کارگاهی دریافت و تعدادی از فعالان رسانه‌ها را بیمه کنند.

     او با بیان این که خبرگزاری‌ها در پوشش بیمه‌ای شعب استانی خود دچار مشکل هستند، افزود: اغلب خبرگزاری‌ها ادعا می‌کنند ارتباط پیمانکاری دارند و تعهدی نسبت به خبرنگاران ندارند. آن دسته‌ از خبرگزاری‌ها که نسبت به خبرنگاران خود احساس تعهد می‌کنند به مراتب بیشتر از سایر گروه ها مورد حمایت خواهند بود.

     حسین انتظامی همچنین در بخش دیگری از نشست با اشاره به تغییرات فعلی الگوی مصرف رسانه‌ای در کشور گفت: زمانی رسانه‌های جمعی یکه تاز بودند. با این وجود در حال حاضر رسانه‌های مدرن رفتار مصرف کنندگان رسانه را تغییر داده‌اند.

     او با بیان این که به منظور ساماندهی وضعیت نشریات مکتوب سیاست‌های جدیدی در دستور کار است، افزود: در همین راستا روزنامه‌های سراسری که ویژه‌نامه استانی داشتند و آن را  به صورت مجزا توزیع می‌کردند، از این امر منع شده‌اند و صرفا توزیع همراه روزنامه برای آنها امکان‌پذیر است.

     انتظامی با بیان این که کانون‌های تبلیغاتی از انتشار آگهی نامه در کمتر از ۱۰ روز منع شده‌اند، اظهار کرد: کانون‌ها می‌توانند برای آگهی‌نامه با نشریات قرارداد همکاری داشته باشند و آگهی‌های خود را همراه با نشریات توزیع کنند.هیچ دستگاه دولتی مطلقا اجازه ندارد به نشریات آگهی بدهد و اگر دستگاهی اقدام به انتشار آگهی به صورت مستقیم کند، به مراجع نظارتی و دیوان محاسبات معرفی خواهد شد. در  این زمینه انتظار می‌رود خبرنگاران در صورت مشاهده تخلف از قانون مراتب را به معاونت مطبوعاتی اطلاع‌رسانی کنند.

                                                                                     برگرفته از شفقنا رسانه

مطبوعات از درون...
ما را در سایت مطبوعات از درون دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rastinewsa بازدید : 252 تاريخ : جمعه 19 شهريور 1395 ساعت: 17:33