بهزادی: رقابت نباشد، رسانه ها شکست می خورند

ساخت وبلاگ


     بهروز بهزادی جانشین مدیر مسئول روزنامه اعتماد در بازدید از غرفه شفقنا رسانه، عامل ماندگاری و موفقیت رسانه ها را رقابتی بودن آنها دانست و اظهار داشت: رسانه ها باید به عنوان یک بنگاه اقتصادی در نظر گرفته شوند که دائم در حال رقابت با یکدیگرند.البته  که در رقابت حتما باید  اخلاق  رعایت شود. پس دو رقیب هیچ گاه نمی توانند با هم تعامل داشته باشند بلکه برای موفقیت و پویایی هر چه بهتر و بیشتر در جامعه تلاش می کنند و اگر رسانه های ما وارد رقابت نشوند قطعا شکست خورده اند.

     او با انتقاد از روزنامه هایی که به سازمان ها و نهادهای عمومی وابسته هستند،  تاکید کرد: مطبوعات ما باید خصوصی شوند و از نهاد های دولتی جدا شوند. بهزادی ادامه داد: وقتی مطبوعات ما از بودجه یا رانت بخش عمومی یا دولتی استفاده می کنند، ناگزیر هستند که در همان خط فکری که آنها می اندیشند حرکت کنند و مسائل را تحلیل کنند که این خود اصلا مناسب یک رسانه به عنوان نماینده مردم در جامعه نیست. به نظرم  ذات رسانه یک کار اقتصادی است.  وقتی شما یک رسانه راه می اندازید باید بر روی اقتصادش تکیه کنید و  بتوانید در بازار رقابت کنید و  پول درآورید و این رسانه را به عنوان یک نهاد اقتصادی اداره کنید. ولی متاسفانه  این اتفاق در کشور ما و در جامعه مطبوعاتی  نمی افتد..

     بهزادی در ادامه صحبت های خود با اشاره به مشکل دیگر روزنامه  که باعث پایین آمدن تیراژ آنها شده است گفت: یکی از مهم ترین مشکلات مطبوعات ما مساله سانسور کردن است  که همین نکته خود به تنهایی باعث می شود اعتماد مردم نسبت به آن رسانه از بین برود و از طرفی دیگر تیراژ و فروش آن هم به تبع همین مساله رو به رکود می رود . او توضیح داد: در واقع  مردم تصورشان این است که همه رسانه ها تحت نظر دولت ها کنترل می شوند خوب همین باعث می شود رسانه خیلی از اطلاعات را منتشر نکند در نتیجه اعتماد به رسانه ها پایین می آید. یک مشکل دیگر که بسیار بر رسانه های ما هم تاثیر گذار بوده، نبود رقابت بین رسانه هاست.  وقتی یک رسانه در دست من است   و بودجه اش از  جای دیگری تامین می شود ، دیگر من نیازی به رقابت برای حفظ  این رسانه نمی بینم.  و عاملی که در این بین بیشترین تاثیر گذاری را بر نبود رقابت گذاشته همین پرداخت یارانه مطبوعاتی است.

     جانشین مدیرمسئول روزنامه اعتماد،  در ادامه  اعتراض به پرداخت یارانه ها  برای مطبوعات گفت: . من همیشه مخالف یارانه بوده ام چرا که به شدت باعث پایین آمدن کارکرد رسانه ها می شود و همین عوامل خود برای به مرداب کشاندن مطبوعات ما کافی است. به همین خاطر رسانه ها  باید باهم رقابت کنند. و همین رقابت است که موجب ماندن و استمرار رسانه خوب و حذف رسانه ناکارآمد می شود  مثل هر تجارت دیگری. ما  باید کار رسانه را به شکل بیزنس ببینیم.

     بهزادی ورورد شبکه های غیر رسمی را هم عامل مهم دیگری برای کم شدن مخاطبان رسانه های رسمی دانست و گفت: مشکل دیگری که برای رسانه های ما ایجاد شده همین  فضای مجازی است که با رویکرد انتشار اخبار و اطلاعاتی که رسانه های رسمی ما هیچ وقت چنین اطلاعاتی را منتشر نمی کردند، وارد میدان شده، که  قطعا دارای طرفداران بیشتری خواهند شد. پس در نتیجه مخاطب و تعداد رسانه های شناسنامه دار کم می شود و بعد تیراژ پایین و مرحله بعد هم بی اعتمادی..

     او با اشاره به صحبت های روحانی در مراسم افتتاحیه  که از واگذاری مطبوعات به بخش خصوصی سخن گفت آن را به فال نیک گرفت و گفت: امروز وقتی آقای رئیس جمهور می گوید رسانه های دولتی باید خصوصی بشوند، واقعا این فضا  در حال تغییر و باز شدن است  و به عقیده من باید از چنین سخنی به شدت  استقبال شود. مسئله ای که  اینجا مهم است واگذاری مطبوعات به اهلش است که باید آن را به متخصصان این حرفه بسپارند و  در واگذاری ها باید دقت شود. او پیشنهاد داد: جمعی از خود اهالی روزنامه نگاران برای تاسیس شرکت های تعاونی همت کنند و از روزنامه های خصوصی حمایت کنند و راه را برایشان روشن کنند .

     بهزادی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد اش برای تعاملی کردن فضای رسانه ها چیست توضیح داد: من معتقدم که رسانه ها باید به عنوان یک بنگاه اقتصادی در نظر گرفته شوند، بدون اینکه کمک و حمایتی  از خارج بشوند، تا فضا برایشان رقابتی تر شود. به همین خاطر من خیلی با تعامل رسانه ها موافق نیستم و اتفاقا بحث رقابت را مهم تر می دانم. البته  که در رقابت حتما باید  اخلاق  رعایت شود. پس دو رقیب هیچ گاه نمی توانند با هم تعاملی داشته باشند بلکه برای موفقیت و پویایی هر چه بهتر و بیشتر در جامعه تلاش می کنند و اگر رسانه های ما وارد رقابت نشوند قطعا شکست خورده اند.

     او افزود:ما باید منتظم به اخلاق باشیم. البته  مشکلی که در رسانه ها داریم این است که جامعه ما یک مقدار غیراخلاقی شده  است. مثلا همین  درگیری های سیاسی و فحش ها و ناسزایی هایی  که به هم می دهند، قطعا به رسانه های ما هم تسری پیدا کرده است . رسانه های ما به راحتی خیلی از افراد را متهم می کنند. مثل همین بحث های حقوق های نجومی، املاک نجومی  که همه اینها هنوز دادگاه هیچ حکمی را در مورد اشخاص صادر نکرده ولی مدام رسانه های ما در حال حکم دادن برای این افراد هستند..

     بهزادی به فعالیت های انجمن پیشکسوتان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در حال آماده سازی و تدارکات انجمن پیشکسوتان مطبوعات هستیم  که بیشتر اهالی تحریریه و  بخش عکاسی  آن از افرادی است که قبلا در حوزه خود حسابی کار کرده و خبره اند و سابقه های طولانی دارند.  در حال گرفتن مجوز هستیم  امید که یک هیات مدیره ای  تشکیل دهیم  و یک انتخاباتی تشکیل شود که  این انجمن یک  انجمن صنفی نخواهد بود،  بلکه نگاه ما حمایت کردن و حل مسائل رسانه ها است و کمک به آنها در زمینه بالا رفتن اطلاعات و آگاهی های روزنامه نگاری است. و قصد داریم در سایت خود تاریخ شب هایی داشته باشیم و خاطرات دوستان قدیمی و پیشکسوت را هم منتشر کنیم. 

                                                                                             برگرفته از شفقنا رسانه

      مطبوعات از درون...
ما را در سایت مطبوعات از درون دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rastinewsa بازدید : 183 تاريخ : پنجشنبه 20 آبان 1395 ساعت: 7:06